Дуже смачні і соковиті ліниві голубці. Так готувати мене навчила бабуся

Можливо, вам подобається гратися із голубцями, а мені ні. Я часу на це не маю, але голубці люблю. Тому готую їх набагато простіше і швидше. Так, як мене навчила бабуся.

Ліниві голубці

500 г фаршу, 300 г капусти, 100 г рису, 1 яйце, сіль перець. Соус: 3-4 ст. ложки сметани, 0,5 скл. води, 2 столові ложки томатного соусу.

Капусту тонко нашаткувати або перемолоти, злегка протушкувати або приварити у підсоленій воді. Можна додати 1 підсмажену морквину і цибулину. Рис відварити до напівготовності, додати фарш, сіль, перець, яйце, решту продуктів. Ретельно перемішати, вибити руками (щоб добре тримали форму), сформувати товстенькі видовжені котлетки, схожі на голубці. Приготувати їх можна двома способами: обсмажити і потім протушкувати під кришкою в сметанно-томатному соусі. Або викласти в форму і запекти в духовці: спочатку без соусу хвилин 20, а потім полити соусом і ще 20 хв запікати.

Читайте також:


Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook