Голубці по-карпатськи

Такі голубці можна готувати з двома видами начинок: з картопляною та кукурудзяною. Обидві смачні та швидко готуються.

Інгредієнти:
1 кг головки капусти.

Фарш: 1 кг картоплі, 2 цибулини, 200 г олії, сіль, перець, або ж: 2 скл. кукурудзяної крупи, 2 цибулини, 3 ст. ложки борошна, 200 г олії, сіль, перець.

Відварену капустину розібрати на листки і зрізати потовщення. На середину покласти фарш. Сформувати голубці. Скласти у посуд – на дно каструлі постелити листки або зрізані залишки, щоб голубці не пригоріли. Накрити також капустяним листям. Залити на третину гарячою підсоленою водою. Як тільки голубці закиплять, потрібно перекласти їх у розігріту духовку і запікати упродовж 1,5–2 год.

Начинка картопляна : Картоплю натерти на дрібній тертці, зцідити сік. Заправити підсмаженою дрібною цибулею. Поперчити, посолити. Закрутити такі голубці легко, не притискаючи.

Начинка кукурудзяна. Кукурудзяну крупу грубого помелу запарити окропом, покласти на легкий вогонь, щоб тільки набухла. Дрібно посічену цибулю втушкувати на олії, вимішати з борошном, крупою, посолити і посипати перцем.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook