банановий торт

Дуже ніжний і красивий у розрізі банановий торт (пляцок)

Банановий торт — це бісквітні коржі у поєднанні з банановим кремом і повітряним суфле. Це дуже смачно! Цей торт чудово нарізається і гарно тримає форму, він стане окрасою вашого столу!

Банановий торт (пляцок)

  • Форма 24×28 см з високими бортиками.
  • Або кругла форма діаметром 30 см.

Корж із двох видів бісквітного тіста

  • Для білого тіста: 7 білків, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю (картопляного), 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки оцту.
Білки збити до утворення піни, всипати цукор, збивати до стійких піків (міксер відкласти). Частинами додавати суміш з просіяного борошна, крохмалю і розпушувача, вимішувати лопаткою, щоб тісто лишалось повітряним. Вкінці додати оцет, легко вимішати.
  • Для жовтого тіста: 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст ложки цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки какао.
З’єднати у мисці 7 жовтків, 1 яйце, цукор і збити на пухку білу масу. Акуратно лопаткою вмішати борошно, розпушувач і оцет.
Форму застелити пергаментом, змастити. Викласти жовте тісто, розрівняти, присипати какао (рівномірно). Зверху влити біле тісто, розрівняти. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці 30-35 хв, стежте за своєю духовкою! Охолодити корж на решітці, розрізати на дві частини.

Крем

  • 400 г масла, 1 скл. пудри, 4 жовтки, 1 п. желе жовтого кольору (у мене апельсинове), 4-5 стиглих бананів.
Апельсинове желе розвести у 200 мл окропу, відставити. Масло збити з цукровою пудрою до пишності, по одному додавати жовтки і збивати. Додати холодне, але не застигле желе (щоб ледь застигало), збити. Додати натерті банани, вимішати. Одразу викласти майже весь крем на корж, накрити другим коржем. Трохи крему залишити і змастити верх торта.

Суфле

  • 4 білки, 1 скл. цукру (можна взяти половину), 1 п. червоного желе.
Желе розчинити у 200 мл кип’ятку, остудити. Білки збити на піну, всипати цукор, збивати до стійких піків, додати холодне, але не загусле желе, збити до пишної легкої маси. Готове суфле викласти на торт (робити це одразу, як збили суфле, воно швидко застигає). Поставити у холодильник на 5-6 годин!
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти тортів з бананами:
  • Торт з бананами в карамелі – від його смаку всі у захваті!
  • Торт “Бананова ніжність” – дійсно, дуже ніжний!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook