Ось так ми в селі кожного року квасимо огірки на зиму…

Ми в селі самі вирощуємо огірки і щороку обов'язково їх квасимо у звичайних трилітрових банках. Скільки себе пам'ятаю, рецепт один і той самий.

Квашені огірки

У 3-літрову банку накидати зелені і пару зубців часнику, викласти помиті огірки, залити простою водою і прикрити капроновими кришками. Поставити на сонце. Гляньте, котра година: наступного дня у цей самий час візьміть каструльку, туди злийте водичку з банки, туди сипніть солі малий чранчак, ложкою перемішайте, щоб сіль розтанула, на вогонь поставте і стежте, бо піднімається піна ,,шубою”. Мішайте, щоб шуба не втікала. Коли кода перекипить і сіль повністю розтане, зразу залити огірки, закрити капроновою кришкою або металевою закатати і в погріб опустити. Такі квашені огірочки добре підходять для розсольника та олів’є. А ще до вареної картоплі і під горілочку – смакота!

Рецепт Інни Шевченко

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook