Пляцок без крему
Тісто: 375 г борошна, 175 г масла, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру, 25 г дріжджів, 4 жовтки.
Дріжджі розтерти з цукром, щоб розчинилися. М’яке масло перетерти з борошном, додати сметану, жовтки і дріжджову суміш. Замісити тісто і поставити в тепло на годину.
Дріжджі розтерти з цукром, щоб розчинилися. М’яке масло перетерти з борошном, додати сметану, жовтки і дріжджову суміш. Замісити тісто і поставити в тепло на годину.
Приготувати начинки. Їх буде три.
Перша начинка: 1 скл. маку, 100 г родзинок, 2 білки, 100 г цукру.
Мак запарити, перетерти і вимішати з родзинками та збитими з цукром білками.
Друга начинка: 100 г горіхів, 2 білки, 100 г цукру.
Подрібнені горіхи вимішати із збитими з цукром білками.
Третя начинка: густе повидло/вишня в своєму соку.
Мак запарити, перетерти і вимішати з родзинками та збитими з цукром білками.
Друга начинка: 100 г горіхів, 2 білки, 100 г цукру.
Подрібнені горіхи вимішати із збитими з цукром білками.
Третя начинка: густе повидло/вишня в своєму соку.
У мене кругла форма d25 см. Тісто розділити на чотири частини. Першу частину розкачати, викласти на неї начинку з маку. Накрити другою частиною, яку змастити повидлом чи викласти вишні, накрити третьою частиною, на яку викласти горіхову масу. Зверху накрити четвертою частиною. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 год. Запекти в добре розігрітій духовці при t180 до готовності (45-50 хв., орієнтуватись на свою духовку). Охолодити у формі.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko