торт з бананами в карамелі

Торт з бананами в карамелі – від його смаку всі у захваті!

Любите десерти з бананами? Вам смакує карамель? Тоді обов'язково приготуйте торт з бананами в карамелі. Рецепт перевірений, від господині.

Торт з бананами в карамелі – дуже смачний, в міру солодкий і ніжний. Любите банани – приготуйте! Він особливо сподобається діткам! Саме за цим рецептом господиня пече торт на замовлення.

Торт з бананами в карамелі

Коржі

  • Форма 26 см.
  • На 1 корж: 4 яйця, дрібка солі, 8 ст. ложок цукру, ванільний цукор, 4 ст. ложки борошна (без чубка), 4 ст. ложки какао (без чубка), 1 ч. ложка розпушувача. Треба спекти три такі коржі.
Тісто: 4 білки збити із дрібкою солі, додати 8 ст. ложок цукру, ванільний цукор, гарно збити до піків, додати 4 жовтки, ще збивати трохи. Додати 4 ст. ложки борошна, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложку розпушувача. Акуратно перемішати. Пекти 25 хв при 180-200 ОС. Спекти три таких коржі.

Крем

  • 500 г сиру (домашнього або вершкового, гарно зблендерувати), 600 г вершків 30%, 100 г цукрової пудри.
Вершки збити з цукровою пудрою, об’єднати вершки і сир, трошки збити.

Карамель

  • 400 г цукру, 150 мл вершків (30% я брала) або сметани (домашньої свіжої щойно зібраної ще рідкої, як вершки, або жирнішої), 0,5 ч. ложки солі, 50 г масла холодного.
На плиту поставити каструлю із товстим дном, висипати цукор не мішаючи, дивитися, поки із країв не починає топитися цукор, тоді акуратно дерев’яною ложкою час від часу помішувати до повного розчинення цукру. Тепер увага! Обережно! Коли все розчиниться, влити поступово вершки у два етапи і гарно швидко перемішати. Буде сильно бурлити, але це ненадовго. Тоді влити решту вершків і знову помішати. Дати сіль і масло, ще варити 2-3 хв. Можна додати ванільний цукор чи ванілін за бажанням.
Коли карамель буде готова додати 5-6 бананів, порізаних кружальцями 0,8 см і ще трошки із карамеллю 3-4 хв протушкувати, злегка перемішуючи. Залишити, щоб остинула.

Зібрати торт

Збирати у кільці або в роз’ємній формі, в якій випікали коржі, з ацетатною плівкою. Коржі злегка можна просочити (необов’язково), крем викласти, розрівняти, по краю зробити з крему бортики (можна одноразовим кульком). Тоді викласти половину карамелі з бананами, покласти другий корж, потім знов крем, бортики, всередину карамель з бананами, накрити третім коржем. Поставити на ніч у холодильник. Зверху покриваю крем-чізом на маслі.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші рецепти тортів з бананами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook