Тушонка з риби
Будь-яка риба (я роблю з товстолоба). На 2 банки по 0,5 о: 2 кг риби (випатраної, промитої та висушеної рушником, нарізаної на шматки), 4 ч. ложки солі (добре вимішати).
На дно кожної півлітрової банки покласти: 1 лавровий лист, 1 горошину духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю. Щільно викласти в банки посолену рибу, залити 3-4 ст. ложки олії в кожну банку, холодними закрутити металевими кришками (так, закручувати можна одразу, спочатку гарячою кришка виглядає наче піддута, а після приготування стає на місце, кришки можна брати і ті що загвинчуються, і ті, що закатуються ключем – нема різниці, нічого їм не буде, роблю так роками!). Поставити банки в каструлю (на дно постелити рушничок), залити водою по кришку та стерилізувати 7-9 год, доливаючи води (гарячої).
Також можна готувати у духовці: закрутити, поставити у холодну духовку, ввімкнути її на 150 ОС, а коли закипить – зменшити температуру до 110 ОС, готувати 4-5 год. Риба виділяє юшку сама по собі, як в банці з сардиною.
Рецепт Віки Кондрат
Спробуйте також приготувати: