Домашня густа горіхова “Нутелла”. Дві хвилини – і готово!

Так, на приготування цієї шоколадно-горіхової пасти треба лише ДВІ хвилини! Сама не вірила, поки не спробувала. А тепер усім раджу цей рецепт! Нічого варити не треба і можна зразу їсти. З батом, печивом - смакота!

Шоколадно-горіхова паста

150 мл молока (кімнатної температури), 0,5 скл. цукру, 300–350 мл олії без запаху (кімнатної температури), 3-6 ст. ложок какао, 3 ст. ложки сухого молока (якщо нема, можна спробувати і без нього), 100 г горіхів (лісових, волоських або арахісу), ваніль, ром або коньяк на бажання.

У чашу для блендера влити молоко, всипати цукор, збити блендером, цівкою вливаючи олію (її може знадобитися більше або менше, залежно від бажаної густини пасти). Коли паста загусне (має бути, як 15% сметана), додати какао, сухе молоко, горіхи (їх краще заздалегідь обсмажити на сухій сковороді або підсушити у мікрохвильовці та охолодити – тоді вони будуть набагато ароматнішими). Перемішати і ще раз збити блендером. Чим довше збиватимете, тим одноріднішою буде паста.

Загалом на приготування йде близько 2 хвилин. Пасту можна їсти одразу або скласти у банку і поставити у холодильник. Вона зберігається стільки ж, як молоко, близько тижня.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook