Олію краще замінити салом

Ми звикли вважати, що смажене сало – дуже шкідливий продукт, набагато гірший за олію. Але вчені іншої думки.

Британські вчені прийшли до висновку, що їжа, приготовлена на соняшниковій, кукурудзяній або соєвій олії, може посприяти розвитку різних форм раку і виникненню проблем із роботою мозку.

Причиною цього є альдегіди, які виділяє олія при нагріванні. Замість неї фахівці пропонують використовувати сало, вершкове масло або оливкову олію.

Так, професор Мартін Грутвельд з університету Де Монтфорт дослідив, що рівень токсичних речовин у смаженій на олії рибі із картоплею фрі у 100–200 разів перевищує допустиму норму.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook