Сироп
1 скл. цукру (ліпше взяти коричневий), 1 скл. води.
- Всипати цукор у маленьку каструльку з важким дном. Налити туди ж склянку води. Увімкнути несильний вогонь і помішувати доти, доки цукор розчиниться.
- Напохваті треба мати кулінарний пензлик: вмочуйте його в гарячу воду й видаляйте зі стінок каструлі цукор, що кристалізується.
- Додати той ароматизатор, який любите: свіжу м’яту, лимонну чи апельсинову цедру, паличку кориці, імбир…
- Перестаньте помішувати сироп, збільшіть вогонь – хай покипить хвилин зо п’ять.
- За цей час сироп трохи випарується і стане густим.
- Зняти його з вогню, додати (для дорослих) трохи рому чи коньяку, або ж апельсинового соку, розмішати й охолодити.
- Зберігати у закритій банці в холодильнику.