Мій улюблений пляцок з яблуками та пінкою на крухкому тісті

Тут все просто ідеально поєднане: крихке пісочне тісто, яблучна начинка і білкова пінка, яка на смак - щось середнє між безе і заварним кремом. Одне слово, смакота!

Пляцок з яблуками та пінкою на крухкому тісті

Форма 25Х35 см. Мірна склянка – 250мл. Пісочне тісто: 2,5 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 250 г масла, 5 жовтків, 3 ст. ложки пудри.
Борошно з розпушувачем і маслом посікти в крихту, додати жовтки і пудру. Замісити тісто і поділити його на 2 частини: більшу (2/3) – в холодильник, меншу (1/3) – на 1 год в морозильну камеру.
Яблучна начинка: 1,3 кг яблук (порізати дольками), 5 ст. ложок цукру (залежить від сорту яблук), 2 ст. ложки крохмалю.
Яблука (з цукром) тушити ~20-30хв. Час від часу помішувати аж до випарування рідини. Пізніше яблука треба пом’яти до однорідного стану і додати крохмаль. Все ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
Білкова пінка: 5 білків, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. пудингу, 125 мл олії.
Спершу збити самі білки, можна з дрібкою солі. Тоді поступово додати цукор і ванільний цукор і збивати на найбільшій швидкості. Тоді всипати сухий пудинг і збивати вже на найменших обертах. Тоненькою цівочкою влити олію, не перестаючи збивати.
На форму вистелену пергаментом розкотити більшу частину тіста, можна сформувати невеликі бортики. Дати яблучну начинку, розправити. Викласти білкову пінку, розправити. Затерти меншою частиною тіста з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 50-60 хв, орієнтуючись на свою духовку. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook