маршмелоу

Домашній маршмелоу – продукти прості, а рецепт перевірений

Домашній маршмелоу за цим рецептом не поступається смаком купленому у магазині, а за ціною виходить значно дешевше! Рецепт перевірений неодноразово, тому сміливо готуйте!

Домашній маршмелоу

  • На 540 г маршмелоу: 20 г желатину, 110 мл води (для желатину), 300 г цукру, 110 мл води (для сиропу), 1 п. ванільного цукру, 20 мл будь-якого соку (у мене малиновий).
  • Для обсипання зефіру: 2 ст. ложки цукрової пудри, 2 ст. ложки крохмалю (кукурудзяний або картопляний) – перемішати.
Форму (бажано високу) застелити пергаментом або харчовою плівкою (плівку треба буде ретельно змастити олією без запаху).
Желатин залити водою, залишити до набухання. Цукор, ванільний цукор залити водою і зварити сироп, щоб ледь покипів. Желатин розпустити на водяній бані у глибокій мисці, зняти. До желатину влити поступово гарячий сироп, коли все об’єднається,  збивати 10 хв на високих обертах міксера.
Маса має побілити, стати пухкою і значно збільшитись в об’ємі!
Половину зефірної маси вилити у форму, розрівняти. До другої половини влити сік, швиденько перемішати і вилити зверху, розрівняти (або додати кілька капель харчового барвника).
Верх накрити плівкою, змащену олією. Поставити у холодильник на 4 години. Потім зняти плівку, викласти на дошку, присипану сумішшю пудри і крохмалю, обваляти з усіх сторін і нарізати як бажаєте!
Порада господині. Зберігати готовий зефір слід у сухому герметичному посуді, щоб не підсихав! Але даю вам гарантію, що довго на столі він не постоїть, дітки його просто обожнюють, та і дорослим смакує до кави або чаю!
Рецепт і фото Олі Михайлюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook