В осінньо-зимовий період потрібно подбати про зміцнення імунітету, зокрема звернути увагу на раціон. Дієтолог Наталія Сичова рекомендує відмовитися від частого вживання насіння соняшнику, тому що вони здатні послабити імунну систему.
Спеціаліст зазначила, що в складі цього насіння багато жиророзчинних вітамінів A, D і E, але часте використання продукту в якості перекусу може нашкодити здоров’ю.
Річ у тому, що насіння соняшнику містять велику кількість омега-6 жирних кислот, але ця речовина з надлишком присутня в раціоні багатьох людей, а ось омега-3 кислоти в дефіциті.
При порушенні балансу жирних кислот страждає імунна система. В результаті в організмі можуть розвинутися запальні процеси Плюс до всього, насіння соняшнику досить калорійне, тому сприяє збільшенню ваги, а “лузгання” псує зубну емаль.
Крім цього, в лушпинні можуть накопичуватися хвороботворні бактерії, тому краще купувати очищений продукт.