Булочки з сиром
- Для тіста: 400 мл молока, 30 г дріжджів, 4 ст. ложки цукру, 2 яйця, 70 г масла, дрібка солі, 700 г борошна.
- Для начинки: 300 г сиру, 3 ст. ложки цукру, 1 яйце, ванільний цукор.
Молоко закип’ятити й охолодити, щоб було тепле. Тим часом поки охолоджується молоко, збити яйця з цукром. До теплого молока додати дріжджі, збиті яйця з цукром і розтоплене вершкове масло і сіль. Замісити тісто і поставити в тепле місце, щоб підійшло (30 хв).
Сир пропустити через м’ясорубку (або у блендері), додати цукор яйце і ванільний цукор добре розмішати.
Коли тісто підійде, розкотити в пласт товщиною 4-5 мм, зверху викласти сирну начинку і скрутити у рулет. Тоді рулет порізати на невеликі шматочки і викласти на деко, застелене пергаментом, щоб не торкалися один з одним. Залишити, щоб булочки підійшли. Тоді змастити яйцем і поставити в розігріту духовку, випікати при температурі 180 градусів 15-18 хв.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Французькі булочки із кремом “Патісьєр”. Пухкі і смачнющі!
- Булочки “Покращені” зі старого збірника рецептів
Post Views: 14