бісквіт

Бісквіт “Виручалочка”: рецепт – золото!

Цей рецепт випробуваний і перевірений багато-багато разів. Завжди вдається чудово, тому записаний як бісквіт "Виручалочка".

Бісквіт “Виручалочка”

  • Форма 23 см.
  • Для вимірювання продуктів використовувати давню склянку з гранями (гранчак) об’ємом 250 мл.
  • 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна (до рубчика), 2 ст. ложки з чубком крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г олії. 

5 білків збити до стійких піків, порціями додати 1 склянку цукру. Потім додати по одному 5 жовтків, легко вмішуючи їх в білки. У склянку до рубчика насипати борошно, а решту до верху додати крохмаль (це 2 ст. ложки з гіркою) і 1 ч. ложку розпушувача. Легко вимішати. Додати ще 50 г олії.

Вилити тісто у форму, дно якої вистелене пергаментом, змащене олією і притрушене борошном. Випікати при температурі 175 градусів до сухого сірника. Залишити випечений бісквіт на декілька хвилин у вимкненій духовці із прочиненими дверцятами. Потім дістати бісквіт із форми і повністю охолодити. Бісквіт можна загорнути в харчову плівку і тримати на холоді. У мене чекав два дні.

Радимо також приготувати

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook