Бісквіт “Виручалочка”
- Форма 23 см.
- Для вимірювання продуктів використовувати давню склянку з гранями (гранчак) об’ємом 250 мл.
- 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна (до рубчика), 2 ст. ложки з чубком крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г олії.
5 білків збити до стійких піків, порціями додати 1 склянку цукру. Потім додати по одному 5 жовтків, легко вмішуючи їх в білки. У склянку до рубчика насипати борошно, а решту до верху додати крохмаль (це 2 ст. ложки з гіркою) і 1 ч. ложку розпушувача. Легко вимішати. Додати ще 50 г олії.
Вилити тісто у форму, дно якої вистелене пергаментом, змащене олією і притрушене борошном. Випікати при температурі 175 градусів до сухого сірника. Залишити випечений бісквіт на декілька хвилин у вимкненій духовці із прочиненими дверцятами. Потім дістати бісквіт із форми і повністю охолодити. Бісквіт можна загорнути в харчову плівку і тримати на холоді. У мене чекав два дні.
Радимо також приготувати
- Італійський бісквіт “12 ложок”. Найкращий з тих, що я пекла. Вологий і тане у роті!
- Бісквітний рулет, який не треба скручувати гарячим! Не тріскається і не ламається!