Пиріжки з горохом
- Тісто: 250 мл молока, 25 г дріжджів, 2 ч. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 1 яйце, 50 г смальцю (або олії), 500 г борошна (+/-).
- Начинка: 250-300 г горохового пюре, 1 цибулина, перець мелений.
- А також: 1 яйце (для змащування), 2 ст. ложки зелені кропу різаного, 4-5 зубців часнику, 1 ст. ложка олії. 1 ст. ложка води, дрібка солі.
Розвести дріжджі в теплому молоці, додати цукор, сіль, смалець, яйце, борошно, замісити тісто, залишити приблизно на 1-1,5 год.
Цибулю порізати кубиками, обсмажити на олії, додати до вареного гороху, поперчити, вимішати.
Розкотити тісто, вирізати кружечки, як на вареники, начинити, сформувати пиріжки, залишити на 20-30 хв, змастити збитим яйцем, випікати при 180 градусах.
До кропу додати сіль, видушений часник, олію, воду, розмішати і змастити гарячі пиріжки
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати пиріжки за іншими перевіреними рецептами:
- Пиріжки з капустою: на воді, на молоці, на кисляку, заварні і без тіста
- Смажені пиріжки з цибулевого тіста. Смачні і пухкі, як базарні