Березовий сік консервують по-різному. Найпростіший класичний і безпрограшний варіант – з цукром і лимонною кислотою. Але іноді хочеться чогось особливо, напою з цікавим смаком. Таким відкриттям для мене став березовий сік з каркаде й апельсином. Він має не тільки красивий колір завдяки чаю каркаде, а й чудовий смак та аромат завдяки апельсину. Скуштуйте і ви!
Березовий сік з каркаде й апельсином
- Березовий сік, чай каркаде, цукор за смаком, кілька скибок апельсина у кожну банку.
Каркаде і 2-3 тонкі скибки апельсина (попередньо його ошпарити окропом і ретельно вимити) класти прямо в банку і залити киплячим підсолодженим соком. Тільки не багато кладіть, бо буде кисле. Закрутити стерилізованими кришками, перевернути догори дном, вкутати.
Влітку до соку можна додати кубики льоду, а на край склянки вчепити скибочку апельсина – вийде, як справжній коктейль!
Радимо також інші рецепти консервування березового соку:
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів
- Березовий сік консервую і роблю квас: два ходові рецепти