Пляцок “Мазай”
- Форма 22Х36 см.
- Бісквіт: 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка амонію, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки води, 2 скл. борошна.
Спекти 2 коржі.
- Тісто 2 (пісочне): 2 яйця, 2 жовтки, 150 г цукру, 150 г маргарину, 2 ст. ложки сметани, 250 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао.
- Начинка до тіста 2: 4 білки, 1 скл. цукру, 1 п. кокосової стружки.
Викласти у деко тісто 2, а на нього начинку. Спекти 2 коржі.
- Крем 1: 1 п. пудингу, 2 жовтки, 0,5 л молока 1 скл. цукру, 300 г масла.
Пудинг з жовтками і цукром заварити на молоці. Коли охолоне, збити з маслом.
- Крем 2. 3 желе різних кольорів, 1 п. желатину (15 г), 50 г води, 0,5 сметани, 1 скл. цукру.
3 желе різних кольорів зробити по інструкції. Коли застигне, порізати на квадратики. Крім цього 1 пачку желатину розвести в 50 г води. Збити 0,5 л сметани з 1 скл. цукру і додати остиглий желатин, збити, перемішати з порізаним желе.
Зібрати пляцок: корж 2, крем 1, корж 1, крем 2, корж 1, крем 2, корж 2.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:
- Кокосово-маковий пляцок
- Пляцок “П’яничка” із маком, кокосом і крекером у вині
Post Views: 63