Кабачки і помідори в одній банці. Дуже смачна закуска
Інгредієнти: молоді кабачки, помідори, 5 зубчиків часнику, 15 горошин духмяного перцю, 2.5 л води, 3 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 190 мл оцету (9%), пучок кропу або розмарину.
Для маринування краще брати молоденькі кабачки. Ретельно помити і нарізати на кільця.
Тепер потрібен кріп, часник, перець духмяний горошком. На 1 л банку необхідно: часник – 1 зубчик, перець – 3 горошини. Банки стерилізувати, на дно покласти кріп (або розмарин), перець, часник.
Помідори (краще брати дрібні). Ретельно помити, і покласти щоб стекли.
У банки накласти кабачки і помідори.
Тепер залити окріп і прикрити кришкою. Нехай банки постоять 15 хвилин. Воду злити з банок і знову залити окропом на 15 хвилин.
Розсіл. Воду закип’ятити з сіллю і цукром, влити оцет, вимкнути вогонь.
Злити воду з банок і залити гарячим розсолом, закрити кришкою, перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження. Краще зберігати в прохолодному місці (комора, погріб).