пляцок "Дикий мед"

Пляцок “Дикий мед” з медово-горіховим і шоколадним коржами та вишнями

Якщо любите медові пляцки з багатим смаком, неодмінно приготуйте "Дикий мед" за рецептом відомої кондитерки. Він вдається у всіх!

Пляцок “Дикий мед”

  • Форма 20Х35 см.
  • Медові коржі: 3 яйця, 180 г цукру, 100 г меду (можна штучного), 200 мл кефіру, 100 мл олії, 300 г борошна, 1 ч. ложка соди, 150 г горіхів, 100 г родзинок.
  • Шоколадний корж: 1 яйце, 3 ст. ложки молока (25 мл), 3 ст. ложки олії (25 мл), 3 ст. ложки варення (80 г) не густого, 30 г цукру, 40 г какао, 60 г борошна, 1 ч. ложка соди.
  • Крем: 800 г сметани 20%, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. загущувача для сметани, 0,5 л вишень у власному соку.

Медові коржі

Білки збити до піни, додати цукор, збити, щоб розчинився, ввести жовтки по одному, збити. Далі олію, рідкий мед, перемішати. Окремо соду розчинити в кефірі і додати до яєчної суміші та перемішати. Додати борошно і перемішати до однорідності. Додати січені горіхи та родзинки, вимішати і вилити на пергамент у форму. Пекти 40 хв при 180 ОС. Коли охолоне, розрізати навпіл, просочити сиропом або ромом.

Шоколадний корж

Яйце розтерти, додати молоко, олію, варення і вимішати. Додати цукор, соду і перемішати. Коли підніметься піна, всипати борошно і какао. Замісити тісто, викласти на пергамент у форму і пекти 15 хв при 180 ОС.

Крем

Сметану збити з цукровою пудрою або цукром, додати ваніль та загущувач. До домашньої сметани, яка гарно збивається, загущувач не додавати.
Зібрати пляцок: медовий корж, крем, вишні, медовий корж, крем, вишні, шоколадний корж. Полити шоколадом, прикрасити за своїм смаком. Поставити в холодильник на 12 год.
Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Радимо також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook