кабачкова запіканка

Кабачкова запіканка

Класичний набір продуктів для кабачкової запіканки: кабачки, яйця, сир, борошно. А вдається набагато смачніше, бо процес приготування інакший.

Кабачкова запіканка

  • Форма d 16-18 см/
  • 500 г молодих кабачків, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 140 г борошна, 1 цибулина (не гірка), 50 мл олії, 1 ч. ложка з великим чубком розпушувача, ±1 чайна ложка солі (або за смаком), 1 ч. ложка улюблених натуральних спецій, кунжут (не обов’язково, але з ним смачніше)
Кабачки і цибулю потерти на терці з великими вічками, перемішати, рідину не відціджувати. Сир потерти в окремий посуд. До борошна додати сіль, розпушувач, спеції, перемішати, відставити. Яйця збити в стійку піну, додати олію, ще збивати 30 секунд. 4.До натертих овочів додати сир, яєчну суміш, перемішати, поетапно додати борошно.
Форму застелити пергаментом, викласти суміш, розрівняти ложкою, присипати кунжутом і випікати при 180°С 45 хв.
Бажано все робити у такій послідовності.

Поради господині

  • На світлині 1,5 порції у формі 25 см. Випікала 55 хвилин.
  • Щодо солі: її кількість залежить і від того, наскільки солоний у вас сир.
  • Мені дуже подобається у цій запіканці твердий сир Гранде ТМ Комо (це не реклама).
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також приготувати інші смачні страви з кабачків за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook