жити разом

А давай жити разом…

Жити разом... А чи завжди це вдала ідея? Чи можливі стосунки для душі - без жодних функцій? І яка з того користь для жінки?

– Оль, а давай жити разом, – радісно запропонував Григорій. У цей момент він якраз доїдав третю порцію горохового супу.

Ольга Василівна тривожно заметалася по кухні, почала гриміти посудом. Григорій витримав паузу:

– Оль, ти не відповіла.

Жінка знизала плечима:

– Гріш, що за жарти? У нас і так все чудово. Навіщо щось міняти?

Ольга безшумно сіла за стіл. Вона крадькома крутила масивний браслет на лівій руці.

– Гріш, ти чудовий. Мені дуже подобається з тобою розмовляти. І все інше з тобою також подобається. Коли ми бачимося, я відпочиваю душею. Чесно. Знаєш, навіть із чоловіком я стільки не ходила по кафешках, не слухала вуличних музикантів. Ми поспішали жити і не вміли насолоджуватися моментом. З тобою я знову почуваюся жінкою. Щасливою та коханою. Нехай так і буде.

– Ну, то давай жити разом. Я не розумію, чому ти проти.

Ольга трохи нахилила голову і щільно стиснула губи. Хвилину вона мовчала, потім зізналася:

– Коли не стало Саші, я думала, що всі стосунки для мене скінчилися. Він був найкращим чоловіком. Дбайливим, розуміючим. Він був чудовим батьком – син любив його. Заради Саші я бігла з роботи, годинами стояла біля плити, пристосовувалася, намагалася бути мудрою. Але тоді мені було 25, а зараз – 52. Я не готова підлаштовуватись. Я розучилася.

– Оль, цукерки та букети не можуть тривати вічно. Так, ми гуляємо у парку. Так, ходимо на концерти. Але іноді хочеться відпочити у вихідні: просто полежати на дивані, подивитися телевізор. Я хочу прокидатися по неділях від запаху домашніх пирогів. Я хочу нормальну родину.

– Гріш, знаєш, як я зараз живу? Купую готову їжу у гіпермаркеті через дорогу. Прибираю раз на тиждень – вдома і так чисто. Якщо ми з’їдемося, ти готовий нарівні зі мною прибирати у квартирі, готувати вечерю?

– Ти серйозно? Це ж жіночі заняття. Може, візьмеш тоді до рук молоток?

– Брала сотню разів, – зітхнула Ольга Василівна. – Я ж якось прожила одна сім років. І ти жив сам. Раз не помер від голоду, то вмієш готувати.

Стосунки для душі – жодних функцій

Ольга зазирнула у вічі Григорію:

– Ти спитав про молоток. Відповідаю. Якщо потрібно щось відремонтувати, то я роблю це сама. На крайній випадок дзвоню синові. Якщо він зайнятий, викликаю чоловіка на годину. Гріш, я шукаю стосунки для душі. Жодних функцій.

– Душа, душа! Заїло платівку? – розлютився Григорій. – Придумала якусь нісенітницю. Почула б тебе моя колишня. Вона і пироги пекла, і квартиру драїла. Без скарг та претензій.

– А потім без скарг та претензій подала на розлучення, – не витримала Маша. – Вибач.
Господиня перевела подих і продовжила:

– Мені 52 роки. Я заробила на квартиру та машину, виховала чудового сина. Увечері я читаю книги і рано лягаю спати. Тепер у мене є коханий чоловік. Ти правда дорогий мені, але я не готова жити разом. Це занадто. Ти залишишся?

– Ні. Даремно я витратив на тебе стільки часу.

Григорій пішов. Ольга налила келих білого напівсолодкого та набрала номер подруги:

– Тань, у мене є зайвий квиток у кіно. Складеш компанію?

Радимо також прочитати«Три уявлення про щастя». Гарна притча, яка навчить цінувати найдорожче

Авторка – Юлія Кирилова

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook