Свинину на вудження готую так. Спершу на ніч замочую у посоленій воді. Сіль витягує кров. Потім промиваю і заливаю маринадом. За цей час заварюю маринад, який настоюється ту саму ніч.
Маринад для копченого м’яса
Маринад: 3 л води, 5 столових ложок (без чубка) солі, 1 столова ложка цукру, 20-25 зернят чорного перцю, 5-7 зернят духмяного перцю, 2-3 зернятка гвоздики, 2-3 зернятка кардамону. Хто любить коріандр, може додати або замінити кардамон. 7-10 лаврових листків.
Варю маринад не більше 3 хвилин, закриваю щільно кришкою і на плиті залишаю до ранку. В цьому маринаді м’ясо стоїть до трьох днів у холоді. Якщо треба довше, процедуру повторюю. Після того, як злила перший маринад, м’ясо не промиваю. Шпондер і сало вистачає маринувати 1 раз.
Рецепт Наталі Савран
Радимо також прочитати інші рецепти вудження (копчення):
- Вуджена ковбаса – шалена смакота
- Рецепт домашньої копченої ковбаси
Post Views: 39