П’ять цікавих фактів про біле і червоне вино

А ви знаєте, до яких продуктів пасує біле вино, а до яких червоне? Читайте у матеріалі.

1.До складу виноградного вина входить 600 органічних і неорганічних речовин.

2. Келихи для білого і червоного вина відрізняються. Так, для білих вин підійде витягнута форма келиха, а для червоних – більш округла форма. На смак впливає не лише температура вина, але також діаметр чаші і товщина скла.

18 фактів про вино, які ви повинні знати перш, ніж вип'єте ще келих | Тутка

3. Не всі вина з часом стають кращими і якіснішими – багато з них відразу готові до вживання, їх краще пити молодими.

4. У кожній пляшці ігристого вина знаходиться 49 мільйонів бульбашок. Спочатку вони вважалися побічним ефектом бродіння, проте у другій половині XVII століття їх появи стали домагатися навмисно.

5. У суспільстві існує думка, що біле вино подають до риби, червоне – до м’яса. Насправді, до червоного м’яса відмінно підійде червоне вино, до білого – біле, до “рожевої” їжі (наприклад, лосось) – рожеве вино. Рожеве вино в цілому вважається дуже гастрономічним, його можна поєднувати з величезною кількістю страв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook