Пухкі шоколадні мафіни
- На 12 мафінів: 2 яйця, 160 г цукру, 100 г розтопленого масла, 200 мл кефіру, 250 г борошна, 10 г розпушувача, 30 г какао, 100 г чорного шоколаду, 60 г білого шоколаду.
Яйця збити з цукром до однорідної, світлої, пухкої маси. Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач. Шоколад порізати шматочками. До жовтків додати розтоплене масло, збити. Далі додати кефір, збити. Опісля поступово додати сухі інгредієнти, все добре розмішати міксером. До збитої маси додати подрібнений шоколад (я давала лише чорний, а білий потім розтопила і прикрашала).
Накласти тісто у формочки і пекти 30-35 хв при температурі 180 градусів. Мафіни будуть з тріщинками і в ці тріщинки я даю білий шоколад (хоча його можна теж подробити і вимішати в тісто разом з чорним – буде круто!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші рецепти шоколадних мафінів та кексів:
- Шоколадний шифоновий бісквіт і кекс: рецепт 2 в 1
- Шоколадний кекс на варенні (швидкий рецепт)
Post Views: 39