горіхово-кокосове печиво

Горіхово-кокосове печиво. Смакота зі смакоти!

Пропонуємо вашій увазі вдалий рецепт смачного горіхово-кокосового печива. Готується дуже просто і швидко, а вдається справжня смакота!

Дуже вдалий рецепт горіхово-кокосоового печива. Крихке, пісочне, дуже смачне печиво. А якщо прикрасити його шоколадом та цукровою посипкою – на вигляд святкове, дуже красиве. Рецепт печива досить простий, тому все вдасться з першого разу. Приготуйте горіхово-кокосове печиво – не пошкодуєте. Жалкуватимете хіба про те, що зробили надто мало!

Горіхово-кокосове печиво

  • 130 г горіхів, 150 г масла, 80 г цукрової пудри, 1 ч. ложка ванільного цукру, 1 жовток, 200 г борошна (приблизно), 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.
  • Також: 30-40 г кокосової стружки, 1 білок, шоколад і кондитерська посипка для декору.
Спочатку блендером або кавомолкою подрібнити горіхи в дрібну крихту. У посудину покласти масло кімнатної температури, пудру, ванільний цукор. Усе перемішати трошки вилкою, а потім збити міксером десь 2 хв. Додати 1 жовток, збити.
Додати просіяне борошно з розпушувачем, дрібку солі, горіхи. Замісити м’яке тісто. Накрити харчовою плівкою і залишити на 10 хв.
Тим часом на суху сковорідку висипати кокосову стружку і помішуючи обсмажити до блідо-коричневого кольору. Викласти в тарілку.
Від тіста відщипувати по шматочку тіста (відважувала по 22 грами, вийшло 27 штучок), скотити розміром як горішок, розплескати долонею, одну сторону змастити яєчним білком і вмокнути в стружку.
Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 ОС духовці 20 хв (орієнтуйтеся на свою духовку). Дати горіхово-кокосовому печиву вистигнути і прикрасити за бажанням.

Рецепт Надії Гриб. Готувала і фотографувала Леся Риндик

Радимо також спробувати приготувати печиво за іншими рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook