Пиріг з вишнями та горіхами
- Тісто: 250 мл теплого молока, 25 г дріжджів, 2 яйця, 7 ст. ложок цукру, 30-40 г масла, 450-500 г борошна, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 10 г ванільного цукру, 0,3 ч. ложки куркуми.
- Начинка: 600-700 г вишень, 5-6 ст. ложок цукру (за смаком), 2,5 ст. ложки крохмалю кукурудзяного (попередньо розвести в 2 ст. ложках води). Довести вишню до кипіння, тонкою цівкою влити крохмаль, проварити до загустіння (якщо начинка рідка, то дати ще крохмалю).
Опара: тепле молоко + дріжджі + 1 ст. ложка цукру + 150 г борошна, розмішати до консистенції густої сметани, накрити, залишити підійти 30 хв (має вирости вдвічі).
Окремо змішати яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, дуже м’яке масло (можна розтопити). Вилити в опару, поступово додати просіяне борошно, замісити м’яке/липке тісто. Викласти на стіл, додати поступово олію, замісити еластичне тісто, накрити, дати добре підійти (я роблю два обминання, другий раз даю добре підійти).
Розкотити тісто в прямокутний пласт, посередині викласти охолоджену начинку, зверху присипати корицею і меленим мигдалем, загорнути внахльост, добре защипати край. Накрити плівкою, дати піднятися хвилин 20, змастила жовток + вода.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180-200 градусів, 25/30 хв. Ви можете формувати круглий, квадратний, будь-який пиріг. З цієї порції тіста виходить два такі пироги.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також принотувати:
- Пиріг-коса з яблуками, аґрусом та журавлиною
-
Пиріг з капустою. Рецепт і майстер-клас формування
Post Views: 24