торт із шоколадним прошарком

Торт із шоколадним прошарком та шифоновим бісквітом

Смачний торт можна приготувати не лише з ягідним прошарком, а й із шоколадним. Він чудово поєднується з шифоновим бісквітом і крем-чіз.

Торт із шоколадним прошарком

  • Форма 24 см.
  • Шифоновий бісквіт: 5 яєць, 200 г цукру, 210 г борошна, 30 г крохмалю (1 ст. ложка, краще кукурудзяного), 120 мл води (кімнатної температури), 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити з цукром до стійких піків, додати жовтки, збити. Тоненькою цівкою влити воду і олію, ще раз збити. Додати борошно з розпушувачем, вимішати лопаткою. Пекти при 165-170 градусах орієнтовно 50 хв до готовності. Як вистигне, розрізати надвоє.
  • Шоколадний прошарок (зробити напередодні у формі трохи меншого діаметру, ніж для бісквіта): 50 мл молока, 80 г молочного шоколаду, 150 мл вершків, 10 г масла, 5 г желатину, 25-30 мл води для замочування желатину.
Залити желатин водою, щоб набряк. Молоко підігріти (не кип’ятити), залити шоколад, щоб розтопився, розмішати, додати масло, перемішати. Додати підігрітий розтоплений желатин, розмішати до однорідності. Збити вершки, додати шоколадну масу, збити на найменшій швидкості міксера до однорідності. Викласти у форму, застелену плівкою. Поставити в холодильник для стабілізації. Бажано робити напередодні складання торта.
  • Крем-чіз: 350 г кисломолочного сиру, 300 г жирних вершків (у мене сепараторна сметана), 150 г або за смаком цукрової пудри.
Сир збити блендером до гладкої кремоподібної маси. Вершки збити з пудрою, додати сир, легенько збити до однорідності.
Скласти торт: одна частина бісквіта, половина крему з бортиками, всередину покласти шоколадний прошарок, тоді решта крему, друга частина бісквіта. Поставити в холодильник для стабілізації. Прикрасити за власним бажанням.
  • Крем для покриття: 200 г масла, 250 г сиру, 70-80 г цукрової пудри, 30-50 г білого згущеного молока.
Масло збити з пудрою до пишності. Сир зі згущенкою збити блендером до гладкої кремоподібної маси. Додати до масла, легенько збити до однорідності. Можна вирівнювати. Квіти і листочки з цього крему також.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
  • Домашній мусовий торт “Три шоколади” із бездоганною глазур’ю, як із дорогого ресторану
  • Шоколадний крем-ганаш. Ідеально підходить для покриття торта!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook