Торт “Пташине молоко”
- Форма 22Х36 см.
- Коржі: 4 яйця, 150 г маргарину, 160 г борошна, 3 ч. ложки какао, 180 г цукру, 10 г розпушувача (можна замінити на 1 ч. ложку амонію, погашеного оцтом).
М’який маргарин збити з цукром. Коли маса буде однорідною, додати по яйцю. Збити протягом 5 хвилин. Просіяти борошно з розпушувачем, вимішати до однорідності. Розділити тісто навпіл, в одну половину додати какао. Тісто виходить, як густа сметана. Із кожного тіста випекти по два коржі. Має вийти два білі і два шоколадні коржі. Пекти при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
- Крем: 3 ст. ложки манної крупи, 500 мл молока, 300 г масла, сік лимона, 150 г цукру, ваніль.
Нагріти молоко, всипати цукор і манну крупу, зварити, помішуючи, до готовності, накрити плівкою впритул, охолодити. Збити масло і додаємо частинами охолоджену манку.
Порада господині. Манку можна збити погружним блендером. А збити міксером з маслом (уже звичайним міксером). Тоді крем виходить дуже ніжним.
Перемазати коржі кремом, на ніч поставити у холодне місце для просочення.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати торт “Пташине молоко” зі іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Торт “Пташине молоко”. На смак – як цукерки, тільки ще смачніший!