апельсиновий чизкейк

Апельсиновий чизкейк без випікання

Із приготуванням апельсинового чизкейка впорається навіть недосвідчена господиня. Десерт готується без випікання, але дуже смачний!

Апельсиновий чизкейк – легкий і ніжний на смак завдяки поєднанню простого печива з присмаком апельсина, сирно-сметанного суфле й апельсиновим желе. Рецепт дуже простий, десерт готується без випікання.

Апельсиновий чизкейк

  • 500 г сиру, 25 г желатину, 100 мл води, 100 г сметани (залежно від сухості сиру, можна дати більше, орієнтуйтесь по густоті, має бути рідкувате), 100 г масла, 200 г печива з ароматом апельсина, 1 п. ванільного цукру, 150-200 г цукру (якщо любите солодше, можна дати більше).
Печиво зблендерити в порошок, перемішати з розтопленим маслом. Викласти у форму (в мене була діаметром 22 см) і добре утрамбувати (дно застелити пергаментом). Поставити в холодильник на 20 хвилин.
Замочити желатин у холодній воді і залишити на 10 хв, щоб він набух. Тим часом блендером збити сир, сметану, цукор і ваніль до однорідності. Желатин підігріти, щоб розтанув, і додати до сирної маси. Швидко перемішати і викласти у форму з печивом, бо швидко загусає. Вирівняти і поставити в холодильник на 25 хв.
Розвести апельсинове желе у 400 мл кип’ятку і залишити до остигання, але стежити, щоб не застигло. Дістати з холодильника застиглий чизкейк і залити холодним желе. Поставити в холодильник до повного застигання. Приблизно дві години.
Вийняти з форми, але перед тим треба взяти фен, ввімкнути і навкруг форми легко нагріти боки, тоді легко і без сліду виймається чизкейк з форми.
Рецепт і фото Богдани Крамар

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook