рогалики

Рогалики дріжджові з вишнями. Рецепт з маминого записника

Пригадую, як було у дитинстві. Забігаєш з вулиці до хати, а там пахне щойно спеченими рогаликами. Хапаєш і їси один за одним. В той час матуся приговорює: "Не хватай, бо ще гарячі!" Але ти цих слів не чуєш, бо дуже смачно!

Рогалики дріжджові з вишнями

Опара: 250 мл молока, 35 г дріжджів свіжих, 1 ст. ложка цукру, 150 г борошна. Тісто: 850-900 г борошна, 200 г вершкового масла, 5 шт. яєць + 2 жовтки, 200 г цукру, дрібка солі. Начинка: 500 г вишень без кісточок, 1 ст. ложка крохмалю, 3 ст. ложки цукру. Для змащування: 2 білки, 100 г цукру.
Приготувати опару: у мисці з’єднати нагріте до теплого стану молоко, цукор, дріжджі, перемішати вінчиком, щоб вони розчинились. Додати борошно (150 г), перемішати знову до однорідності. Накрити і поставити в тепле місце підходити на 15-20 хвилин.
Окремо в мисці з’єднати 5 яєць, 2 жовтки (2 білки відкласти для змащування рогаликів), дрібку солі, перемішати, щоб розбити жовтки. Далі додати цукор, збити до моменту розчинення цукру, вилити розтоплене тепле вершкове масло, опару, все перемішати. Окремо просіяти борошно, додавати його невеликими порціями до рідини, замісити тісто (обережно: не забийте тісто борошном). Викласти у миску, накрити, поставити в тепле місце підходити мінімум на 1 годину.
Приготувати начинку: вишні з цукром і крохмалем перемішати.
Коли тісто підійде, розділити його на 4 рівні частинки. Кожну розкотити в коло, розділити його на 8 рівних частин (трикутників). Викладати начинку з широкої сторони, накрити тістом саму начинку, придавити пальчиками. Закрутити далі до центру. Так виходить рогалик. Вмочити у білок та в цукор (100 г). Викладати на деко, застелене пергаментом. Розігріти духовку до 160 градусів і випікати 25-30 хвилин до готовності.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування страв цієї господині можна тут.
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook