Просте і смачне печиво мого дитинства “Амонячки”

Таке печиво колись пекли у кожній хаті, і моя мама його готувала. Рецепт дуже простий, а печива виходить багато.

“Амонячки”

1 л борошна (приблизно), 300 г маргарину, 100 г сметани, 3 жовтки, 1 яйце, 200 г цукру, 1 ст. ложка амонію.

Борошно розтерти з маргарином. У сметані розчинити амоняк. Додати решту продуктів, замісити еластичне тісто, поставити на 1 год у холодильник. Можна формувати через м’ясорубку з насадками або просто розкочувати завтовшки 0,5–1 см і формочками вирізати. Печиво можна змастити білком і посипати цукром, кокосовою стружкою, кунжутом або січеними горіхами. Пекти при 200 ОС до готовності.

Рецепт Олени Луцюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook