Лінивий медовик (без розкочування коржів)
- На один корж 30х20 см: 80 г цукру, 2 яйця, 3 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди, 20 г масла, 140 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Я пекла три такі коржі.
Вибити яйця, додати цукор і злегка збити вінчиком. Потім додати мед, соду і перемішати. Додати м’яке масло, перемішати. Потім просіяне борошно і розпушувач, добре перемішати, щоб не було грудочок. Форму застелити пергаментом, вилити тісто, розрівняти і поставити в розігріту духовку до 180 градусів, пекти 15 хв до сухої шпажки. Вийняти з форми і залишити вистигати.
Спекти таких три коржі.
Крем “Пломбір” на сметані
- 225 мл сметани, 2 яйця, 80 г цукру, 1,5 ст. ложки борошна, 0,5 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 180 г масла.
У кремі ніяких пропорцій не змінювала, крему мені якраз вистачило.
Взяти каструлю з товстим дном, вилити сметану, вбити туди яйця, додати цукор, перемішати, потім борошно і кукурудзяний крохмаль і ще раз гарненько перемішати. Поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, поки крем не загустіє. Накрити впритул харчовою плівкою і відставити до повного охолодження.
Потім збити м’яке масло і додати по ложці масу заварну, перемішати і так кожен раз. Перемазати торт, дати настоятися. Коржі можна не просочувати.
Рецепт “Смачні прянощі”, готувала і фотографувала Богдана Крамар
Радимо також інші перевірені рецепти медовика:
- Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!
- Пишні коржі для торта-медовика, які не треба розкочувати
Post Views: 28