Торт “Тірамісу” з бісквітними коржами
- Форма 38х26 см.
- Для бісквітних коржів: 5 великих яєць, 80 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка екстракту ванілі, 35 г олії, 35 г розтопленого вершкового масла, 60 г кукурудзяного крохмалю.
Розділити жовтки і білки. Білки збити із дрібкою солі і половиною цукру до стійких піків (збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера). Жовтки добре збити з екстрактом ванілі і рештою цукру у пухку світлу масу.
До жовтків просіяти крохмаль у два прийоми і акуратно перемішати вінчиком. Додати в тісто збиті білки в кілька прийомів, акуратно перемішуючи вінчиком. Далі тонкою цівкою влити олію, легенько перемішати. Далі так само масло, знову легенько перемішати.
Пухку масу вилити на форму з пергаментом, розрівняти і випікати в уже розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хв (у мене бісквіт випікався 15 хв). Далі дістати, охолодити і розрізати на дві половини.
- Крем: 500 г сиру маскарпоне, 300 мл холодних вершків (від 33%), 100 г цукрової пудри, 20 мл лікеру “Бейліз” (я брала ваніль).
Збити всі інгредієнти у пухку масу (головне – дуже сильно не перебити!)
- Просочування: 200 мл чорної кави без цукру (3 ч. ложки розчинної кави), 20 г какао.
Зібрати торт
Корж просочити кавою, викласти половину крему, щедро притрусити какао. Далі знову корж, просочити кавою і викласти решту крему, притрусити какао. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати торт “Тірамісу” за іншими перевіреними десертами:
- Рецепт савоярді: як приготувати печиво савоярді для тірамісу в домашніх умовах
- Тірамісу з вишнями. Ще смачніший за класичний!
Post Views: 39