Мій улюблений рецепт дріжджового тіста для пиріжків

Що може бути смачніше, ніж пиріжки з вишнями щойно з печі? Я печу їх часто й охоче поділюся своїм улюбленим рецептом дріжджового тіста.

Мій улюблений рецепт дріжджового тіста для пиріжків

480-500 г борошна, 250 мл молока, 2 ч. ложки сухих дріжджів або 25 г пресованих, 100 г масла, 2 яйця, ванільний цукор, 1/3 ч. ложки цукру. 

Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. Збити трошки виделкою яйця з цукром і додати в борошно, додати ваніль, дріжджі, розтоплене масло, сіль. Замісити тісто. Миску змастити добре олійкою, перекласти тісто в миску, поставити на 1 годину в тепле місце.

Коли підійде – сформувати пиріжки, дати їм підійти, змастити (1 яйце + 1 ч. ложка сметани), випекти в духовці при 180 ОС 30 хв до золотистого кольору.

З однієї порції виходить 15 пиріжків. Я робила подвійну порцію, з вишнями. Щоб пироги не потекли, з вишень треба добре зцідити сік або притрусити трошки крохмалем або притрусити крохмалем і проварити пару хвилин.

Рецепт і фото Оксани Полищук

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook