Уже давно джем або варення готую в духовці. Джем вдається густий, яскравий, легкий аромат спецій, без постійного помішування та мороки. Кількість цукру можна збільшити, все залежить від слив. Я люблю з кислинкою. Такий джем ідеально підходить для Різдвяного пєрніка та начинки до булочок.
Джем сливовий з яблуками у духовці
- З цієї порції у мене вийшло 900 г джему.
- На 1,5 кг сливи угорки (або 1:1 сливи і яблука), 450 г цукру, дрібка лимонної кислоти, паличка кориці, 3 зернятка кардамону, 2-3 шт. гвоздики, бадьяну зірочка.
Сливи вимити, нарізати на 4 частини, викласти на деко від духовки. Яблука нарізати зі шкіркою. Поставити в розігріту духовку 200 градусів, режим верх/низ, на нижню поділку, залишити на 30 хв. Тоді додати цукор, спеції, корицю краще розламати на декілька частин, залишити ще 30-40 хв (за цей час я помішала лопаткою два рази). Консистенція залежить від часу приготування, можна контролювати густоту.
Розлити джем в стерилізовані баночки та закрутити добре кришкою.
Порада господині: яблука нарізаю шматочками грубшими, 1,5 см, приблизно. Якщо з гарбузом варю, то гарбуз нарізаю меншими кубиками – 1 см. Якось робила яблуко + гарбуз та спеції: неймовірний смак, навіть ніхто не здогадався, що у варенні присутній гарбуз.
Сливовий джем виходить більш з кислинкою, а яблука/слива – солодший, бо яблука були дуже солодкі, хоча кількість цукру така ж.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Рекомендуємо також інші перевірені рецепти:
- Густе яблучне повидло для начинки у пироги, рогалики і пончики
-
Три мої улюблені рецепти закруток із яблук: варення, повидло і джем
Post Views: 29