Святковий маковий кекс
Форма 14Х24 см. 5 яєць, 200г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 140 г сухого не меленого маку, 170г масла (розтопити), 2 ст. ложки спирту чи горілки (у мене ром), 1 ч. ложка мигдалевої есенції або 2 ч. ложки мигдалевого екстракту, волоських горіхів (у мене арахіс), 100 г родзинок.
Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Мак змішати з борошном і розпушувачем. Збивати яйця і по ложці додавати суміш борошна і маку. Продовжувати збивати, ввести розтоплене масло, мигдалеву есенцію і алкоголь. Додати родзинки, попередньо залиті окропом на 5 хв, відцідити і обкачати в муці, та додати горіхи трошки підсмажені та потовчені. Залити у форму (у мене 14×24 см), змащену добре маслом, та пекти у розігрітій духовці при 170 градусах 45-55 хв до сухого сірника. Орієнтуєтесь по своїй духовці, я пекла 1 год. Коли кекс остиг, я залила шоколадом та посипала горішками.
Рецепт Вікторії Попін. Пекла і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати: