Кухня Рецепти

Класичний твердий сир

Можна робити аналогічним способом цікавий десертний варіант без солі, з додаванням цукру і ягід. Завжди буде різний смак.

10.05.2017 17:09

Інгредієнти:

1,2 сиру домашнього, 1,5 л молока, 3 яйця, 0,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка солі, 200 г масла.

Прокип’ятити сир в молоці близько 7 хв. Залишити холонути. Краще варити ввечері, а продовжувати готувати вранці. Після повного остигання утворену масу добре відтиснути. Помістити в каструлю і додати масло. Усе на вогні вимішати до однорідної маси. Збити яйця з содою і сіллю, додати в сирну масу. Варити 5–7 хв на маленькому вогні до запустіння, викласти у форму і залишити на 1–2 год для повного застигання. На бажання у сирну масу можна додавати спеції, червоний перець, шинку, мариновані гриби. Можна робити десертний варіант без солі, з додаванням цукру і ягід. Завжди буде різний смак.