Домашнє згущене молоко
1 л молока (я використовую домашнє), 0,5 л цукру, сода на кінчику чайної ложки.
Молоко вилити в каструлю з товстим дном і трошки з високими бортиками. Довести до кипіння. Відставити, додати цукор і гарно вінчиком перемішати, щоб цукор розчинився. Варити 1 год, періодично помішувати, щоб не пригоріло. Далі додати соду і продовжувати варити ще 1 год. Виходить 0,5 л згущеного молока. Можна зберігати в холодильнику близько 2 тижнів.
Рецепт і фото Оксани Копиняк, м. Болехів
Спробуйте також приготувати:
-
Домашнє варене згущене молоко. Рецепт перевірений поколіннями
-
Домашнє варене згущене молоко, яке не треба постійно мішати. З 1 л молока – 600 г згущенки!
Post Views: 13