Варення
1 кг порізаних нечищених яблук засипати 400 г цукру. Залишити на 8-10 год. Довести до кипіння. Проварити 10 хв. Остудити. Повторити ще 2 рази. Закрутити і охолодити.
Повидло
1 кг яблук почистити, порізати на кусочки, додати 700 г цукру. Залишити на ніч. Варити по 10 хв, повторити тричі з перервою 5-6 год.
Джем
2 кг яблук, 1 кг цукру, 0,5 скл. води. Почистити яблука. Шкірку взяти в окремий посуд. Яблука порізати, змішати з цукром. Шкірку залити водою і проварити 10-20 хв на невеликому вогні. Остудити, з’єднати з яблуками. Варити на середньому вогні 30-40 хв. Далі упарювати на мінімальному вогні ще годину. Закатати, перевернути, укутати.
Рецепти і фото Світлани Зиміної-Тринчій
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 94