рогалики

Рогалики з секретом: за цим рецептом пече бабуся, мама і тітка

Такі ніжні ароматні рогалики можна приготувати практично з будь-якою начинкою – мармеладом, маком, сухофруктами або улюбленим повидлом. А можна робити без жодної начинки, просто з цукром – також смачно! Це чудове доповнення до чаю або кави. А рецепт – простіше не буває!

Рогалики у нашій сім’ї люблять усі. Бабуся, мама і тітка печуть рогалики за одним рецептом.А все тому що він чудовий, іншого і не треба. Секрет – у способі формування рогаликів.

Рогалики з секретом

  • 250 г маргарину або масла, 190 мл теплого молока, 2 яйця, 50 г цукру, 25 г дріжджів, 3–3,5 скл. борошна (приблизно 500 г).

Маргарин розтопити. Змішати тепле молоко з цукром і дріжджами, додати яйця, охололий маргарин. Вимісити з борошном. Дати підрости 20 хв, розділити тісто на 2–3 частини.

Насипати на стіл гіркою 3–4 ст. ложки цукру (можна цукор перемішати з корицею). Покласти шматочок тіста на цукор і розкачати коло 5 мм завтовшки. Або вмочувати в цукрі готові рогалики.

Порізати на сегменти-трикутники і кожен загорнути в рогалик, починаючи із широкого кінця, тобто з краю до центру. Можна на широкий край трикутника покласти мармеладну цукерку, повидло або іншу начинку, тоді рогалики будуть з начинкою. Перекласти на застелене пергаментом деко, дати підрости 20 хв, випікати орієнтовно 20 хв при 160 ОС і ще 10 хв при 180 ОС.

Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook