Кухня Рецепти

Мариновані кабачки по-польськи. 25 років закриваю тільки так

Колись, ще в 90-х, взяла цей рецепт у куми і закриваю кабачки по сьогодні тільки так. Вони виходять гостренькі, хрумкі та солодкуваті. З’їдається все – і кабачки, і морква, і цибулька.

20.07.2021 11:48

Мариновані кабачки по-польськи

Маринад: 4 скл. води (склянка 250 мл), 1 скл. цукру, 1 скл. оцту, 2 стл. ложки солі.
Заварити маринад. У банку класти: лавровий листок, петрушку, моркву тонесенькими кружальцями, цибулю кружальцями. Часник не давати. Викласти кабачки, залити гарячим маринадом і стерилізувати 10-15 хв. Я витягаю банки, як тільки кабачки починають міняти колір, тоді вони будуть хрумкі. З цієї кількості маринаду виходить 2,5 л кабачків. На 4 літрові банки кабачків треба 1,5 порції маринаду.
Рецепті фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: