Усі люблять хрумкі трубочки, з кремом, вареним згущеним молоком або й навіть без начинки. Але більшість їх не може приготувати, бо нема вафельниці. Традиційно такі трубочки смажать на радянській електровафельниці. І якщо вам така у спадок не дісталася – то, на жаль, поласувати трубочками не вдасться. Але тепер все зміниться! Хрумкі трубочки можна приготувати на звичайній сковороді. Рецепт – золото!
Хрумкі трубочки на сковороді
- 3 яйця, 100-150 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, дрібка солі, 100 г масла або маргарину, 200 г борошна.
Яйця з цукром, сіллю і ваніллю збити на найбільшій швидкості до пишної стійкої піни (5 хв). Додати холодне розтоплене масло або маргарин і молоко, збити на найменшій швидкості, додати борошно, збити на найменшій швидкості до однорідності. Тісто має бути трішки густіше, ніж на налисники.
Смажити на розігрітій сковороді без олії на найменшому вогні з одного боку 3-5 хв, з другого – 2 хв. Якщо посмажити швидко – не будуть хрумтіти.
Гарячими на дошці швидко скручувати в трубочку. Бо як захолонуть, стануть дуже крихкими. Начинити кремом – заварним, масляним або з вареним згущеним молоком.
Пекла і фотографувала Світлана Абрамчук.
Читайте також:
- Класичний заварний крем
- Карамельний настрій? Отже, заварний карамельний крем!