У цього медівника і коржі, і крем суперовий! Дуже ніжний, запашний, з ледь відчутною кислинкою й ароматом меду!
Медівник зі сметанно-заварним кремом
Сметанно-заварний крем
- Заварна частина: 350 мл сметани (20%), 100 гр цукру, 1 яйце, 3 ст. ложки борошна.
- Друга частина крему: 400 мл сметани (25%) збити з цукром (я клала на око, за смаком) ваніль за смаком.
Заварна частина: 350 мл сметани, 100 гр цукру, 1 яйце, 3 ст. ложки борошна, добре збиваємо віночком до однорідності, ставимо на водяну баню і варити до загустіння, весь час помішувати, дати трохи охолонути, додати 50/70 г масла, накрити плівкою впритул, залишити до повного охолодження.
Друга частина крему: 400 мл сметани (25%) збити з цукром (я клала на око, за смаком) ваніль за смаком.
Заварну частину збити, поступово додати збиту сметану, постійно збиваючи до однорідності.
Коржі
- 3 скл. борошна (приблизно 450 г), 1 скл. цукру, 3 ст. ложки з чубком натурального меду (краще темного), 1,5 ч. ложки соди, 80-100 г масло, 3 яйця.
Взяти високий черпак. Мед, цукор, масло потрібно довести до кипіння, зняти з плити, додати соду, розмішати (в каструлі буде вулкан – це нормально), дати трохи охолонути, влити розмішані яйця (злегка вилочкою). Додати просіяне борошно, вимішати лопаткою м’яке і липке тісто (більше борошна не додавати, додати при розкочуванні), дати охолонути.
Тісто липке виходить, поділити на 6-7 частин 20Х25 см, викладати на щедро присипаний борошном килимок або пергамент, розкочувати тонко тісто (наскільки можете), наколювати вилкою, випікати в розігрітій духовці до 200 ОС 5 хв. Я розкочувала на око в прямокутник, приблизно розмір (зошита, трішки більше). Перемазала коржі кремом, ще посипала трішки горішками, зверху крем, розтопила гіркий шоколад і намалювала зубочисткою сіточку.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інший рецепт медівника:
- Медівник “Триденний”. Усі подружки печуть і задоволені!
- Торт-медівник з медовим кремом і шоколадними “сотами”
Post Views: 20