торт "Очі цариці"

Торт “Очі цариці” з незвичайним наповненням

Дуже смачний торт "Очі цариці" із незвичайними чорно-білими коржами та прошарком з желе і печива "Деліція". Цікава ідея до свята.

Торт “Очі цариці”

Приготування коржів для торта

  • Форма кругла 24 см або 25Х35 см.
  • Темне тісто: 6 жовтків, 2 яйця, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 30 г какао, 50 мл олії.
  • Світле тісто: 6 білків, 250 г цукру, 50 мл олії, 1 с. ложка оцту, 100 г крохмалю.
  1. Темне тісто. Яйця з жовтками і цукром збити до розчинення цукру, додати олію, збити. Додати просіяне какао, борошно, розпушувач, збити на малих обертах міксера або лопаткою.
  2. Світле тісто. Білки збити у пишну піну, додати цукор, збити до його розчинення. Додати олію, збити, додати оцет, збити на малих обертах, додати крохмаль, збити на малих обертах або перемішати лопаткою.

І біле, і коричневе тісто розділити навпіл, окремо спекти два коржі. У застелену пергаментом форму викласти коричневе тісто, розрівняти, наверх викласти біле тісто, дерев’яною шпажкою перемішати два тіста рухами зверху вниз, щоб утворився гарний візерунок. Випікати при 170 ОС приблизно 40 хв. Коли трохи охолоне, можна діставати з форми. Розрізати кожен корж навпіл, щоб утворилися чотири коржі.

Приготування крему

  • 0,5 л молока, 1 п. пудингу (або 40 г крохмалю), 100 г цукру, 300 г масла.

У каструлю налити більшу частину молока, додати цукор, перемішати, поставити варитися. У решту молока додати пудинг або крохмаль, розмішати до розчинення. У кипляче молоко влити молоко з пудингом, варити помішуючи до загустіння. Вимкнути вогонь, вкрити харчовою плівкою притул, охолодити до кімнатної температури. Збити м’яке масло, по ложці додаючи заварний крем.

Приготування желейного прошарку

  • 400 г (20 штук) печива “Деліція” (бісквітне з прошарком желе, вкрите шоколадом), 2 п. желе “Ківі”, 300 мл кип’ятку.

У кип’ятку розчинити желе. Охолодити до гелеподібної консистенції (не має бути рідким, інакше розтечеться).

На нижній корж викласти крем, на крем викласти печиво шоколадом донизу. Викласти половину желе в отвори між печивом. Поставити в холодильник на 10 хв, щоб желе добре схопилося. Зверху викласти крем і накрити другим коржем. Повторити.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Іванна Миронюк

Радимо також приготувати:

  • Розкішний пляцок з вишнями “Галіція”
  • “Вишиванка” – смачний пляцок, з яким не зрівняється жоден!
  • Пляцок “Кармен” з сиром, вишнями і вишневим кремом – солодкий кулінарний шедевр

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook