пиріг на варенні

Випічка з варення: пиріг, коржі для торта, медівник

Маєте варення і роздумуєте, що з нього приготувати? Маємо для вас гарну ідею спекти пиріг або медівник без меду - на варенні.

Пухкий медівник на молоці і варенні, який довго не черствіє

  • 2 яйця, 1 скл. цукру, 0,5 скл. меду, 0,5 скл. варення, 1 скл. молока, 50 г олії, 0,5 ст. ложки соди + 1 ст. ложка оцту, 2,5 скл. борошна. 

Яйця збти з цукром до пишності, додати решту продуктів, збити. Вилити у деко, застелене пергаментом. Випікати при 180 ОС. Можна їсти як бісквіт, використовувати як коржі для торта або робити медові палички у шоколадній глазурі і кокосовій стружці. У формі діаметром 26 см виходить високий бісквіт. Рецепт Іванни Луць.

Коржі для торта на варенні

  • 280 г варення, 1 ч. ложка соди, 3 яйця, з 4 ст. ложки олії, 300 г борошна.

280 г варення, 1 ч. ложка соди – нехай 15 хв  перебродить. 3 яйця збити з 4 ст. ложками олії. Додати 300 г борошна, збити. Вилити на деко, застелене пергаментом. Посипати горішками. Випікати 25-35 хв. Можна розрізати і перемастити кремом. Рецепт і фото Валентини Бабич

Пляцок “Лінивий”

  • 1 скл. варення і 2 ч. ложки соди, додати 1 яйце, 1 скл. цукру, 1 скл. молока, 3 скл. борошна.

1 скл. варення і 2 ч. ложки соди збити добре, додати 1 яйце, 1 скл. цукру, 1 скл. молока, 3 скл. борошна. Добре збити. Поділити на 2 коржі і спекти. Можна перемазати будь-яким кремом або пекти 1 великий корж, присипати пудрою. Виходить смачний медівник. Рецепт Марії Томич

Пиріг на кисляку і варенні

  • 2 скл. борошна, 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. кисляку або кефіру, 1 скл. склянка варення, 1 ч. ложка соди (перемішати з варенням, залишити, щоб пінилося), ваніль, можна горіхи, 2 ст. ложки олії. 

Усе збити. Вилити у деко, застелене пергаментом, пекти при 180 градусах 45 хв, перевірити шпажкою.

Швидкий пиріг на варенні “Паличка-виручалочка”

У великій мисці змішати 1 скл. варення і 1 ч. ложку соди перемішати, залишити на 10 хв. 3 яйця злегка збити з 200 г цукру і ванільним цукром. Збити все, додати трішки солі, 1 скл. кефіру, 2 скл. борошна (+/- 0,5 скл. залежно від густини варення) + 100 г олії. Можна додати горіхи, родзинки, запарений мак, цукати. Випікати 50-55 хв при 170°. При такій температурі випікається рівномірно, не піднімається верх. Смачно виходить, якщо розрізати навпіл і змастити заварним кремом. Рецепт Тетяни Лемешук

Пиріг на варенні та майонезі

  • 1 скл. варення без кісточок, 1 ч. ложка соди, 1/3 скл. цукру, 2 яйця, 1 скл. майонезу (або сметани, або кефіру), 2-2,5 скл. борошна (тісто, як густа сметана; за рецептом 2,5скл, але треба дивитися).
Варення і соду перемішати (утворюється піна, так має бути), додати інші інгредієнти, все добре перемішати. Форму з бортиками (тісто під час випікання підніметься в два-три рази) змастити олією. Випікати при 180-200 °С хвилин 20-30 (дивитися по своїй духовці). За бажанням в тісто можна додати горіхи, ванілін (або корицю). Пиріг можна розрізати на коржі, змастити кремом, заварним або масляним зі згущенкою. Зазвичай на повсякдень цей пиріг я нічим не змащую. Він смачний і так. Мені більше смакує з майонезом. На кефірі пиріг ніби сухіший. Рецепт Ірини Ваверки

Радимо також приготувати інші пироги за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook