До вашої уваги рецепт шоколадного торті з двома видами крему: сирним і на вареному згущеному молоці. Родзинка цього десерту – шоколадний бісквіт. Він дуже вдалий, смачний, вологий! Його можна використати для приготування будь-якого торта, перемазувати будь-яким кремом. А можна їсти без нічого – як пиріг, як самостійний десерт. Радимо приготувати шоколадний торт. Рецепт – перевірений, від господині. Але дуже важливо точно дотримуватися ваги продуктів!
Шоколадний торт (суперовий рецепт шоколадного бісквіта)
- Форма – 22 см.
- 2 яйця, 300 г цукру, 60 г м’якого масла, 60 мл олії, 55 г какао, 250 г борошна, 1 ч. ложка солі, 1,5 ч. ложки соди, 280 г молока, 1 ст. ложка оцту (в мене яблучний).
Усі інгредієнти (крім оцту) покласти у чашу міксера та збити, додати оцет і ще раз перемішати. Випікати у нагрітій до 180 градусів духовці 1 год, до сухої шпажки. Форма 22 см, на дно пергамент. Охолодити і розрізати на два коржі.
- Крем 1: 150 г м’якого масла, 250 г вареного згущеного молока, 1 плитка чорного шоколаду.
Масло збиваємо разом із згущенкою, додати розтоплений шоколад і ще раз збити. Перемазати коржі і ставити в холодильник.
- Крем 2: 300 г кисломолочного сиру (перетерти через сито), 50 г цукрової пудри, 100 г сметани.
Усе збити міксером та викласти на верх торта, прикрасити будь-якими фруктами.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати шоколадний торт за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Торт шоколадно-апельсиновий: дуже смачний, дуже шоколадний!
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
Post Views: 39