Пляцок “Джміль”
- Форма 25Х35 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Світле тісто: 3,5 скл. борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 250 г маргарину, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. кефіру, 2 яйця.
Борошно, розпушувач і маргарин посікти в крихту. Додати цукор, ванільний цукор, яйця і кефір і замісити тісто. Поділити на 3 частини і покласти в холод на 2 години.
- Темне тісто: 2,5 скл. борошна, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 150 г маргарину, 0,5 скл. цукру, 3 ст. ложки кефіру, 1 яйце.
Борошно, какао, розпушувач і маргарин посікти в крихту. Додати цукор, ванільний цукор, яйце і кефір і замісити тісто. Поділити на 3 частини і покласти в морозилку на 30-60 хв.
- Додатково: 0,5 л кисло-солодкого варення (у мене смородинове), 200-250 г горіхів (підсушити на сковороді, дрібно посікти).
Взяти 1 світле тісто з холодильника, розкотити, перенести в форму. Щедро змастити варенням і посипати горіхами. Затерти 1 темним тістом з морозилки. Випікати при температурі 200 ОС 30-40 хв. Спекти 3 такі коржі.
- Крем: 300 г масла, 300 г вареного згущеного молока. Крем можна замінити на інший, який вам до смаку.
М’яке масло збити, по ложці додавати варене згущене молоко і збити крем.
Коржі перемастити кремом. Можна дати невеличкий вантаж на пляцок, щоб потім гарно тримався і не розшаровувався.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Іванна Луць
Спробуйте також приготувати:
Спробуйте також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:
- Пляцок “Бандерівський” – це любов із першого шматочка!
- На свято завжди печу пляцок “Три бажання”. Він подобається всім!
Post Views: 71