пляцок бандерівський

Пляцок “Бандерівський” – це любов із першого шматочка!

Це не пляцок, а смачний шедевр! У ньому чотири неймовірні коржі, у кожному з яких - інша начинка. У першому - сир із сухофруктами, у другому - макова, у третьому - кокосова, а в четвертому - карамелізовані горіхи. І всю цю смакоту доповнює вишневий крем!

Пляцок “Бандерівський” – це цілі палітра смаків. У ньому чотири різні коржі, кожен з яких – майже самостійний торт: сирний, маковий, горіховий і кокосовий. І доповнює цю смакоту вишуканий заварний вишневий крем!

Пляцок “Бандерівський”

Коржі

  • Форма 25Х35 см. 
  • Пісочне тісто: 250 г маргарину, 600 г борошна, 10 г розпушувача (перетерти в крихту і додати: 200 г цукру, 6 жовтків (білки відкласти 2+4), 100 мл сметани.
Жовтки збити з цукром в пишну масу, додаємо до крихти, додати 100 мл сметани, замісити туге тісто. Поділити його на 8 рівних частин. 4 покласти в холодильник, а 4 – в морозилку.
  • Сирний корж: 500 г сиру (зблендерувати), 2 яйця, 1 ст. ложка манки, 1 ст. ложка крохмалю, 50 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 50 г кураги, 50 г журавлини, 30 г родзинок.
Взяти шматок тіста з холодильника, розкотити, перенести в форму (застелену пергаментом) і викласти сирну начинку. Зверху затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.
  • Маковий корж: 150 г маку (запарити і перемолоти), 50 г розтопленого масла, 10 г розпушувача, додати 2 білки збиті з 100 г цукру до стійкої піни (акуратно перемішати ложкою).
  • Або готову макову масу змішати зі збитими білками.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього макову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.
  • Горіховий корж: 300 г горіхів подрібнених, 50 г меду, 50 г масла, 50 г цукру. Це все помішувати на сковорідці і карамелізувати на малому вогні 2-3 хв.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього горіхову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.
  • Кокосовий корж: 4 білки, 100 г цукру збити до стійких піків, акуратно вимішати з 100 г кокосової стружки, 50 г журавлини, 30 г родзинок.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього кокосову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Вишневий крем

  • 500 мл вишневого соку (можна брати 250 мл соку і 250 мл води), цукор за смаком (2-3 ст. ложки), 1 п. пудингу (бажано вишневого, але може бути і ванільний чи сметанковий, а як нема пудингу, то можна замінити на 2 ст. ложки крохмалю).
  • Також 400 г масла, 200 г вишень у своєму соку.
Сік з пудингом і цукром розмішати вінчиком і заварити, постійно помішуючи. Накрити плівкою впритул, щоб не обвітрювався, і охолодити. Масло і заварний крем мають бути однієї температури! 400 г масла збити з 2-3 ст. ложками пудри, по столовій ложці додати заварну масу і весь час збивати.
Зібрати пляцок: сирний корж + крем + вишні + маковий корж + крем + горіховий корж + крем + вишні + кокосовий корж. Пляцок дуже смачний і великий виходить (більш як 3 кг), але швидко з’їдається.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла зі змінами і фотографувала Іванна Луць
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook