Кухня Рецепти

На свято завжди печу пляцок “Три бажання”. Він подобається всім!

Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки і ніжний крем. Основною перевагою цього пляцка є те, що готується він досить швидко і безпроблемно, а в результаті виходить багатий на смак!

21.09.2021 10:03

Пляцок “Три бажання”

Макова маса: 200 г меленого маку, 4 яйця, 50 г цукру, 50 г родзинок, 50 г мелених горіхів.
Сирна маса: 750 г сиру домашнього, 100 г сметани, 1 п. пудингу ванільного, 40 г манки (якщо сир надто рідкий), 100 г родзинок, 5 яєць, 50 г цукатів, цедра лимона за бажанням, ваніль, 70-100 г цукру.
Шоколадна маса: 6 яєць, 225 г борошна, 100 г какао, 5 г соди, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 100 г цукру, 0,5 ч. ложки екстракту апельсину.
Крем: З яйця, 350 г сметани, 300 г масла, 30 г борошна, 100 г цукру, ваніль, 1 ст. ложка коньяку.
  • Сирна маса. Сир, сметану, цукор і ванільний цукор збити блендером. Додати яйця і пудинг, продовжити збивати. Додати родзинки і цукати та добре вимішати. Якщо маса буде рідкою, то додати манку і залишити на 10 хв.
  • Макова маса. Всі інгредієнти для макової маси з’єднати і добре вимішати.
  • Шоколадна маса. Яйця з сіллю та цукром збити у пухку масу протягом 5 хв. Додати усі сухі інгредієнти і вимішати лопаткою. За бажанням додати екстракт апельсину.
  • Підготувати форму, застеливши пергаментом і змастивши. Викласти макову масу, зверху сирну і залити все шоколадною масою. Випікати при температурі 180 ОС 1 год 15 хв до сухої палички. Коли охолоне, розрізати на дві рівні половини (вийде дві паляниці).
Крем. Сметану, яйця, цукор, борошно та ванільний цукор добре перемішати. Поставити на маленький вогонь і заварити до густої маси. Дати охолонути при кімнатній температурі, накривши плівкою в контакт. Масло кімнатної температури збити до пухкості, додати коньяк і частинами заварний крем. Збити до однорідної, гладкої та пухкої маси.
Перемастити коржі, залишити трохи крему на декор. За бажанням зверху полити глазур’ю.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати: